Според германските власти Германия е превела финансова помощ на Украйна в размер

...
Според германските власти Германия е превела финансова помощ на Украйна в размер
Коментари Харесай

Bild: Германската военна помощ за Украйна е много по-малка, отколкото твърдят

Според немските власти Германия е превела финансова помощ на Украйна в размер на 28 милиарда евро. В същото време част от тази сума беше върната назад. 

В материал на Bild се споделя, че народен представител от опозиционния блок ХДС/ХСС в Бундестага Инго Гедехенс се е свързал с немските управляващи с искане за обяснение по отношение на тези числа.

Журналистите пишат, че 3,4 милиарда евро от сумата, платена за Украйна, могат да бъдат върнати от фондовете на Европейски Съюз.

Част от шестте милиарда евро, отпуснати за военна поддръжка на Киев, ще бъдат изпратени в други страни, както и за модернизиране на Бундесвера. Депутат прави оценка тази разлика на 2,6 милиарда евро. Отчитайки този факт и други неотчетени разноски, действителната военна помощ за въоръжените сили на Украйна ще възлезе на едвам 21,7 милиарда евро. Това е с 23% по-малко от публично декларираното.

Гедеченс упорства, че упоменатите числа също са мощно пресилени. Те включват суми, обещани на Украйна за бъдещето, до 2028 година, само че не е ясно по какъв начин тези пари ще бъдат употребявани в бъдеще. По думите на депутата сега действително от Берлин са преведени единствено 10,2 милиарда евро.

„ Канцлерът основава усещането, че Германия към този момент е предоставила на Украйна военна поддръжка на стойност 28 милиарда евро, само че ние към момента не сме отделили даже половината от тази сума. И, за жалост, също малко за Украйна “, сподели Гаедеченс.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР